neděle 11. prosince 2011

Kulturní i nekulturní akce :-)

Kulturní událostí týdne byl koncert k dvacátému jubileu Krasnojarského sboru "Тебе поемъ" (Tobě zpíváme), který prý nedávno sklidil velký úspěch i v Praze. Vtipný na tom bylo, že na programu byla Stabat Mater od Antonína Dvořáka, ale hlavně přijel dirigovat Jiří Kratochvíl z Česka (tyhle jména byly trochu pomsta pro paní, co to uváděla :-)). No to jsme si nemohly nechat ujít. Nevím, jak to holky z mezinárodního udělaly, ale sehnaly nám ty nejlepší místa jenom za sto rublů :-) Navíc jsme se podívaly do Krasnojarské akademie hudby a divadla (jejíž studenti také tvořili část sboru a orchestr).
Interiér byl moc příjemnej (teda až na nefunkční klimatizaci) a akustika skvělá

Strop

Hlavní schodiště

Ovace ve stoje

S Jirkou Kratochvílem- to nám prostě nedalo...měli jste vidět jeho výraz, když jsem pozdravila česky :-)  Moc příjemnej pán, kterej byl nadšenej, že na koncertě na Sibiři narazil na Češky

Podpis od Mistra :-)

Text programu v ruštině, zpěv v latině... mno ještě že to není jenom o pochopení textu  :-)

Poprvé za dobu pobytu v Pubu...no k český hospodě to má ještě daleko, ale aspoň něco. Pivo Kláštěr bylo jasnou volbou :-)

Deskový hry už mi začínaly chybět, takže to Míša s Aňou napravili. Dixit nebo vaření lektvarů bylo v ruštině docela vtipný. Ještě že uměj docela dobře česky :-)



Dixitový kartičky- ty obrázky prostě zbožňuju...

No a Kyrgyzská párty u nás

Kluci nám udělali radost, a přinesli "České" pivo

Jo...došlo i na taneční battle- hip hop versus...

I like to move it (nebo nějaká podobně povedená píseň) :-D

 Menší nákup pro dva :-) Jen aby maminka viděla, že tu hlady netrpíme...

Žádné komentáře: